^
implicare

Proiecte pentru tineri 

TINERI

Cluj for Youth

Platforma Cluj for Youth, implementată de Federația Tinerilor din Cluj, este o moștenire a programului din 2015, atunci când Cluj-Napoca a fost Capitala Europeană a Tineretului. În prezent, este canalul de comunicare al tinerilor din comunitatea clujeană, unde ne dorim să consultăm tinerii cu privire la nevoile lor și să monitorizăm mișcarea de tineret din Cluj. Totodată, informăm tinerii cu privire la activități, evenimente și subiecte de interes pentru ei. 

Cluj Never Sleeps

A devenit o tradiție ca în câteva nopți și zile din luna iunie Clujul să fie activat prin artă, inovație, cultură și diversitate. Proiectul Cluj Never Sleeps aduce în fața locuitorilor zeci de artiști locali, proiecții interactive de lumini, picnicuri, silent party-uri și multe altele. Datorită acestor lucruri, orașul devine mai viu, mai dinamic și mai tânăr. Totodată, proiectul presupune o intervenție temporară în spațiul public, menită să ofere publicului larg o altfel de experiență în mijlocul orașului.

IMPLICARE

Școala de Toamnă

Tineri pentru Comunitate

Școala de Toamnă este proiectul ce contribuie la educarea și formarea tinerilor profesioniști, prin workshop-uri și grupuri de lucru pentru domenii precum: democrația și gândirea critică, respectiv promovarea unei conștiințe ecologice. Participanții sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani din județul Cluj, din mediul urban, dar și din cel rural.

Gala Tineretului Clujean

Gala Tineretului Clujean are scopul de a recunoaște public meritele și munca voluntarilor din județul Cluj, dar și de a-i celebra în cadrul unei seri dedicate lor, în a 5-a zi a lunii decembrie (Ziua internațională a voluntariatului). Categoriile în cadrul cărora au concurat 77 de proiecte, la ediția din 2019, au fost următoarele: Antreprenoriat și angajare, Artă și cultură, Educație non-formală, Sport și sănătate, Știință și mediu, Cel mai bun proiect studențesc, Cel mai bun proiect la prima ediție și Cel mai popular proiect.